Jordärtskocksoppa med potatis, squash och pak choi
Jag grävde upp resten av min jordärtskocksskörd i helgen och idag knåpade jag ihop denna soppa till middag. Förutom jordärtskockorna så hade jag även i pak choi och squash från frysen som jag frös in i somras när skörden var för stor för att äta på en gång. Soppas gjorde succé hos barnen och min 11-åring tog tre portioner.
Till 4-5 personer
Ingredienser
1 stor lök
Ca 2 msk olivolja
250 g jordärtskockor
250 g potatis
250 g squash (går bra med fryst)
250 g pak choi (går bra med förvälld fryst)
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
1 dl grädde
Salt och peppar
Steg för steg
- Skala och hacka löken. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar.
- Fräs löken mjuk i olivolja. Lägg i potatis och jordärtskockorna och fräs vidare några minuter till. Häll över allt i en stor kastrull.
- Tillsätt 1 buljongtärning och 1 liter kokande vatten. Koka tills nästan mjuka.
- Tillsätt pak choi och sqush, behövs inte tinas innan. Koka upp på nytt och koka ca 5 minuter.
- Mixa soppan slät och häll i ca 1 dl grädde.
- Smaka av med salt och peppar och gör ett uppkok av soppan för att värma den.
Senaste kommentarer