Squashkaka med choklad
Mindre justeringar är gjorda från orginalreceptet som jag hittade i en 6 år gammal tråd på Allt om trädgård där Lasse trädgårdsnörd bidrog med sin frus goda recept.
Ingredienser
50g mörk choklad 70%
0,5dl solrosolja/rapsolja
50 g smör
2,25 dl strösocker
2 ägg
2,25 dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
0,5dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 dl yoghurt
3,5 dl grovt riven squash
0,75 dl blandade hackade nötter
Steg för steg
- Smöra och bröa en bakform.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält choklad med olja och låt svalna lite
- Rör socker och smör tillsammans i en bunke.
- Vispa ägg och vaniljsocker luftigt och blanda i den smälta chokladen i smeten.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Blanda sedan försiktigt allt tillsammans och häll i en form.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Orginalreceptet är dimensionerat till att göra två kakor och då skall man ha 3 st ägg. När jag bakade gjorde jag endast en kaka och tog två små ägg, det blev bra.
Senaste kommentarer