Blommig fredag – Jag längtar…

Du gillar kanske också...

26 svar

 1. Gunsan skriver:

  Dom problemen har jag inte nu när jag inte jobbar längre.Förut kunde jag känna att det var bara jobb jobb och sedan behövde man vila .Vi jobbade förmiddag eftermiddag och sedan natt .Så man var trött jämt.Men nu är det skönt med ledig tid.
  Trevlig helg.

  • Charlotte skriver:

   Ibland nästan längtar jag tills jag blir pensionär så att jag skall kunna fokusera enbart på trädgården, men sedan sansar jag mig och inser att jag skall ta vara på den tid som är nu. Trevlig helg till dig också! /Charlotte

 2. Carina skriver:

  Ett viktigt steg är ju att vara medveten om det. Annars blir det ett ännu större problem. Sen sa en klok psykolog till mig – du måste ha dig själv för att kunna och orka finnas för andra. Så om trädgård är din grej är det kanske det du behöver för att finnas för familjen.

  Ha det gott! Carina

  • Charlotte skriver:

   Ja det är sant Carina, så är det för mig i alla fall till en viss del. Jag får mycket energi av att göra saker i trädgården, men ibland hade det kanske varit bra om jag kunde begränsa mig lite. Trevlig helg! /Charlotte

 3. Många känner nog igen sig, oavsett vilken hobby det handlar om. Fördelen med trädgård är ju att man har den nära (om det inte är en stuga dit man bara kommer på helger mm). Det dåliga samvetet förstör en del av nöjet för dig men man är ju lojal mot så mycket så det är svårt att få ihop det. Samtidigt är tid en helt otroligt rättvis sak. ALLA på jorden har precis lika mycket tid till förfogande. Varje dag och varje år har lika många timmar överallt, men det gäller att få ihop det. Svårt.
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Ja, visst är det sant att alla har lika mycket tid. Men så jobbigt svårt när man har så mycket man vill göra 🙂 Trevlig helg! /Charlotte

 4. Carita Nordén skriver:

  Numera har jag all tid i världen eftersom jag inte arbetar längre men ändå räcker inte tiden till. Jag arbetade mycket i trädgården också under tiden när jag arbeta heltid och hann lika mycket då som nu, kanske mer. Det är säkert en prioriteringsfråga. Fast numera tror jag att allt tar längre tid och man tar flera pauser när man har lust. Ha en fin helg. Carita

  • Charlotte skriver:

   Jag skulle behöva fler pauser i trädgårdsarbetet, det är lätt att hela dagen går och jag har varken ätit lunch eller tagit någon paus. Det är faktiskt ett av mina mål för årets säsong. Trevlig helg! /Charlotte

 5. Anni skriver:

  Ja, det där med vintergrön trädgård påverkar säkert längtan en hel del. Fy sjutton för min snö-is-slask-skare-trädgård! När jag ser skånska vinterträdgårdar kan jag njuta av vintern, min inte i min egen.
  Det gäller att vårda den lilla tid man har och lyssna till sig själv. Till sina egna behov.

  • Charlotte skriver:

   Jag har svårt också att njuta av slasket! Men idag har vi haft en underbart frostig och solig dag och då blir det lättare att njuta. Trevlig helg! /Charlotte

 6. Merja skriver:

  Känner igen det där. Trädgård tar tid. En balansgång när sambon är helt ointresserad. Tur han gillar bygg projekt;))
  Ha det fint!

  • Charlotte skriver:

   Det är perfekt med respektive som gillar bygg-projekt, perfekt combo med en trädgårdsintresserad;-) Det är likadant med min man, han är absolut bästa hobbysnickaren. Trevlig helg! /Charlotte

 7. Charlotte – Angående din fråga på min blogg om formar till betonggjutning så gör jag dem själv. men leta på facebook och tradera och Tant gräddelin så hittar du säkert. Lycka till
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Tack tack Helene! Hittade många intressanta formar där, det får bli lite betonggjutning till våren. Trevlig helg! /Charlotte

 8. AnnA skriver:

  Ja, det där med tid…Tid för trädgårderande mitt i arbetsliv och familjeliv och allt annat…En kamp är det.
  Trevlig helg!
  Hälsningar
  AnnA

  • Charlotte skriver:

   Egentligen borde jag sänka ambitionsnivån men det är svårt när det gäller trädgårdsintresset, det tar liksom över hela livet, går liksom inte att skaka av sig, blir en del som det inte går att klara sig utan. Trevlig helg! /CHarlotte

 9. Villroses hage skriver:

  Fantastisk bilde av Verbena bonsarensis og artiskokk!
  Kjenner meg så igjen i det å gape over altfor mye. Er interessert i ”alt og ingenting”, stauder, roser, estetikk, prydgress, grønnsaker, potter og kasser, eksotika…… Tiden strekker jo ikke til for et vanlig yrkesmenneske! Tenker hver sommer at jeg må begrense meg. men fra januar smeller jeg på med frø og såing og plantebestillinger i øst og vest….

 10. Veronica skriver:

  Vilken bra tolkning..
  Och Oj, vad jag känner igen mig. Jag är så rädd om min tid i trädgården och/eller med trädgårdsrelaterade sysslor att jag ibland känner att det verkligen går ut över andra saker som är viktiga i mitt liv. Men det är det där att man har så lite ledig tid när man jobbar heltid.
  Min dröm är att jag framöver faktiskt kan jobba 4 dagar i veckan för att då tid. Åtminstone mars-november 🙂
  Fattar din längtan!

  Kram

  • Charlotte skriver:

   Jag tycker att det nästan är jobbigare nu när barnen blivit lite större. När barnen var små tog de den tiden de behövde, nu är de mera självständiga och har egna intressen och jag ser en risk med att vi alla håller på med våra intressen och missar att göra saker tillsammans. Det är där samvetet kommer in.

   Jag har försökt att lansera trädgårdsintresset för barnen men jag har inte riktigt lyckats ännu.

   Trevlig helg! /Charlotte

 11. Kristinas oas skriver:

  Så vacker bild från din trädgård! Det där med tid är inte lätt alls. Min privata lista är familjen, trädgården, bloggen. Tar familjen mycket tid får trädgården mindre. Tar trädgården mycket tid blir det färre inlägg på bloggen.
  Jag delar min tid mellan inne och ute efter årstid. Nu under vintern ser jag till krukorna som förvaras frostfritt, men i övrigt tar jag en utepaus och fixar inomhus. Då kan jag lugnt släppa huset under vår och sommar när jag vill lägga all min tid ute i trädgården.
  Kram Kristina

  • Charlotte skriver:

   Just nu har det varit mycket eftersom jag både gjort många anläggningsprojekt i trädgården samtidigt som vi håller på med en omfattande köksrenovering . Jag tänker varje år att nästa år skall jag göra mindre men lyckas aldrig… Trevlig helg! /Charlotte

 12. Trädgårdstid skriver:

  Åh, det kunde varit jag som skrivit detta inlägg! (Det finns ju en anledning till att jag har döpt min blogg till dess namn…) Men jag upplever ändå att jag har fått lite mer tid de senaste åren när barnen är lite större. Min yngste son av tre är nu nio år, och det är ganska stor skillnad med relativt självgående barn. Men visst får jag fortfarande trixa och trolla med schemat, och utnyttja ”icke-tid” som tidiga morgnar t ex. Och så har jag både städ- och strykhjälp…lyx.
  Kram Elin

  • Charlotte skriver:

   Ja, just det, det har du ju 😉 Känner du inte ibland dåligt samvete när barnen är för självständiga. Jag är rädd att vi skall tappa bort varann när vi alla är intresserade av olika saker och det är lätt att lägga ner mycket tid på en trädgård. Trevlig helg! /Charlotte

 13. Veronica skriver:

  Ja jösses… Det där med att tid är en bristvara är bekant. Jag kan dessutom nästan bli handlingsförlamad de dagar jag är ledig för att jag inte riktigt vet vad eller var jag ska börja i den digra listan som jag vill hinna med. Dock har jag numera blivit bättre på att ta det med ro. Min fibro blir värre av stress och det är det inte värt. Det här innebär att jag inte sått något alls här inne i år. Däremot så har jag tack vare dig (blev så inspirerad av dig på Insta förra året så jag provade att vinterså sommarblommor för första gången. Wow säger jag bara!), kört igång med en del vintersådder. Dom sparar massor av tid upplever jag. Annars ser jag trädgård som en energikälla. Den tar tid men ger så mycket tillbaka at det är värt det.

  Ha det fint!

 14. Charlotte skriver:

  Kul att du börjat blogga igen Veronica, jag tycker mycket om att läsa dina texter! I år har jag inte sått något alls ännu, vi håller på att renovera köket och vi har saker precis överallt. Innesådder är nog inte aktuellt förrän vi har ett kök i slutet på mars, kanske med undantag för kronärtskocka, de var ju så vackra och rotselleri, den var ju sååå god 😉

  Vintersådderna skall jag försöka börja med på söndag, imorgon skall jag gå på Farbror Gröns trädgårdsföredrag på Biblioteket i Bjärred så jag kommer säkert inte att kunna hålla mig efter det. Så roligt att kunna inspirera, vad glad jag blir. Ha en riktigt skön helg! /Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *