Trädgården just nu!

Du gillar kanske också...

23 svar

 1. Carina skriver:

  Läcker Bistorta och jag lägger namnet på minnet. Härlig röd färg på lönnbladen hos mig dominerar olika gula toner än så länge…

  Ha det gott! Carina

 2. Luna Ek skriver:

  Säger som Carina vilken snygg mörk Persicaria bistorta, finare än min rosaröda som jag knappt vet vad den heter.
  Ha det gott/Luna

  • Charlotte skriver:

   Tack Luna. Jag är jätteglad för Bistortan, den blev verkligen lyckad i min höstträdgård. Ha en skön helg! /Charlotte

 3. Instämmer med Carina och Luna. Vilken snygg färg på din Bistorta/Amplexicula. Är färgen så rödlila? Har funderat på att skaffa ormroten länge men tänker att den är ganska aggressiv. Men det kanske inte gäller för alla namnsorter? Hur är din?
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Ja, jag tycker att färgåtergivningen på skärmen är den rätta. Jag tror inte att den är lika invasiv som den vanliga ljusrosa, har den i en annan plantering och den kom igång på ett helt annat sätt redan tidigt på säsongen och han sprida sig rejält. Blackfield däremot tog lång tid på sig att komma igång, faktiskt trodde jag till en början att mina plantor inte tagit sig. Nu i slutet på säsongen har plantorna tagit sig fint.

   Trevlig helg! /Charlotte

 4. Marika skriver:

  Hej Charlotte!
  Härligt färgsprakande rött. Ormroten är riktigt läcker, har en rosa som blommar fint tidigare på säsongen men den röda är en riktig färgklick.
  Trevlig helg /Marika

  • Charlotte skriver:

   Tack Marika. Jag har också den rosa men jag måste säga att den långa blomningen på Blackfield är fantastisk. Min rosa har bara en kort blomning. Ha en skön helg! /Chalrotte

 5. Gunborg Uhno skriver:

  Lönnarna får verkligen fin höstfärg.Ska nog sätta några fler tror jag.
  Trevlig helg.

 6. Anni skriver:

  Nu satte du än mer griller i huvudet på mig – är det en ormrot eller en pilört? Jag trodde Bistorta var ormrot och blommade tidigare än pilörten Persicaria. Försöker googla men blir inte klokare.
  För övrigt tycker jag att de där röda lönnlöven är bland det sötaste man kan se i sin trädgård – som små ödlefötter 🙂
  Önskar dig en skön helg.

  • Charlotte skriver:

   Det är nog mer pilört än ormrot, det korrekta namnet är nog Persicaria amplexicaulis ‘Blackfield’ (PBR). Skön helg till dig också! /Charlotte

 7. Anette skriver:

  Stort plus för växten med de mörka färgerna. Ny bekantskap.
  Ibland räcker inte tiden till allt och även jag har varit sparsam med inlägg och i synnerhet att kommentera bloggar som jag tittat in till lite snabbt.
  Trevlig helg!
  /Anette

 8. Anita skriver:

  Ja det hinner hända väldigt mycket när man varit borta några dagar. Persicaria amplexicaule (bistorta) ‘Blackfield‘ , den var läcker. Undrar om den är härdig i zon 3. Tjusig lönn. Vilken intensivt röd färg. Och bladen var vackra även när dom fallit ned bland stenarna.

  Önskar dig en skön helg!
  /Anita

 9. Villroses hage skriver:

  Fantastisk farge på lønnen!
  God helg 🙂

  • Charlotte skriver:

   Tack, idag kunde jag räkna de kvarvarande bladen på ena handens fingrar. Imorgon tror jag inte jag har några blad kvar alls, vi har fått storm här idag. Trevlig helg! /Charlotte

 10. Kristinas oas skriver:

  Helt rätt prioriterat tycker jag! Har varit lite förre inlägg och kommentarer hos andra även för mig. Familj och den egna trädgården går före. Men nu börjar trädgården gå i vila och det blir mer innetid.
  Vacker lönn hos dig och jag instämmer med övriga att ormroten ( eller vad det nu är) är riktigt snygg med sin mörka förg.
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Kristina

  • Charlotte skriver:

   Jag känner också att det blir mer innetid för mig snart men först är det plantering denna helg som gäller. Ha en skön helg. Kram /Charotte

 11. Neonröda färgen på japanska lönnen verkligen makalös. Jo, nu avancerar hösten med stormsteg. Så glad för varenda dag det går att vara ute en stund.
  Allt gott
  /Anette

  • Charlotte skriver:

   På vardagarna kommer jag oftast inte hem förrän det redan har blivit mörkt så förväntningarna blir höga på helgerna. Trevlig helg! /Charlotte

 12. Veronica skriver:

  Jag tycker att bistortan är magisk. Jag har massvis av dem men inte just den sorten. Snygg mustig färg!
  Bilden med lönnbladen på gruset gillas 😀

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *