- Trädgårdsvägen - http://www.tradgardsvagen.nu -

Jordärtskocksoppa med potatis, squash och pak choi

Jag grävde upp resten av min jordärtskocksskörd  i helgen och idag knåpade jag ihop denna soppa till middag. Förutom jordärtskockorna så hade jag även i pak choi och squash från frysen som jag frös in i somras när skörden var för stor för att äta på en gång. Soppas gjorde succé hos barnen och min 11-åring tog tre portioner.

Jordärtskocksoppa med potatis pak choi och squash_liten [1]

Till 4-5 personer

Ingredienser

1 stor lök

Ca 2 msk olivolja

250 g jordärtskockor

250 g potatis

250 g squash (går bra med fryst)

250 g pak choi (går bra med förvälld fryst)

1 grönsaksbuljongtärning

1 liter vatten

1 dl grädde

Salt och peppar

Steg för steg

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar.
  2. Fräs löken mjuk i olivolja. Lägg i potatis och jordärtskockorna och fräs vidare några minuter till. Häll över allt i en stor kastrull.
  3. Tillsätt 1 buljongtärning och 1 liter kokande vatten. Koka tills nästan mjuka.
  4. Tillsätt pak choi och sqush, behövs inte tinas innan. Koka upp på nytt och koka ca 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät och häll i ca 1 dl grädde.
  6. Smaka av med salt och peppar och gör ett uppkok av soppan för att värma den.