Blommig fredag – Arbetsinsats

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Anette skriver:

  Första rabarberstjälkarna skördades i söndags. Godaste vårpajen på ett år.
  Mina basilikor är lite sega i år. Kanske beror det på för gamla frön, det tror jag. Härligt vara självförsörjande.
  Trevlig helg!
  /Anette

 2. Carita Nordén skriver:

  Vilken vacker och fin palett av basilika. Jag har lagt en svart hink på rabarbern för att få den fin och mjäll så här första gången men har faktiskt inte kollat ännu hur långt den kommit. Ha en fin helg. Carita

 3. Anni skriver:

  Oj, du har ju sått mer basilika än jag! 🙂
  Mangolden tillhör mina favoriter. Ser att det dyker upp blad från förra årets sådd, det tackar jag för.
  Intressant att höra om sparrisen, jag trodde att den mest var en kul grej att odla och inte så stor skörd. Sparris är ju så fantastiskt gott!
  Önskar dig en skön helg i trädgården.

 4. Anita skriver:

  Rabarber har jag alltid velat ha men har tyvärr inte plats. Basilika håller jag med om. Odlar varje år i omgångar. Använder enormt mycket till caprese, pesto och annat samt fryser in till vintern för att ha i matlagningen. Jag sår varje år i februari slätbladig persilja. Har nu två stora krukor där jag kan börja skörda. Den är väldigt lättodlad. Annars är ett par pallkragar med potatis ett måste för mig. Sätter i två omgångar och har potatis till slutet av oktober.

  Ha en skön helg!
  /Anita

 5. Marika skriver:

  Så fint med de första rabarberbladen, jag har tagit bort min, trodde jag. Ser att det kommer upp nya små skrynkliga saker, där den stod. Annars blir det mest sallad, morötter, rädisor och dill i odlingslådorna.
  Ha en fin helg /Marika

 6. Ulrika skriver:

  Tack för härliga tips! Basilikan ska sås här också, Sparrisen sover fortfarande under snön, jordärtskockorna är snöfria men fortfarande fastfrusna i snön, men snart ska de avnjutas allihopa 🙂
  Ha en skön helg!

 7. Herlige bilder. Får lyst til å prøve meg på basilikum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *