Blommig fredag – Vårens första rabarberpaj

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Martas rike skriver:

  Oemotståndligt! Jag älskar även rabarberkräm med grädde.
  Har två plantor som har fått flytta runt pga platsbrist och mår nog inte särskilt bra av detta. Men lite skörd får jag varje år.
  Intressant läsning om rabarberodlingens historia!
  Hälsar
  Marta

 2. Studio Livskraft skriver:

  Rabarber redan… Här får vi nog vänta iaf tre, fyra veckor till innan de går att skörda, men så är de ju inte täckta, heller…

  Trevlig fredag!
  / Birgitta

  • Charlotte skriver:

   Det var ovanligt tidigt i år pga att jag täckte dem. Men jag tror att jag kommer att kunna börja skörda av även mina andra plantor om 1-2 veckor tror jag, det blir gott. Så här i början hinner man göra av med det som kommer, sedan längre fram växer den mig ur händerna. Trevlig fredag till dig också!

 3. Gunborg skriver:

  Intressant det där om rabarbern i England.Tror jag sett en film om det där någon gång.Mina har jag i en svart murarhink och den står lite skyddad mot en vägg.Så snart kan jag skörda de första.
  Trevlig helg.

 4. Marika skriver:

  Spröda fina rabarber. Trodde min hade gett upp, då jag flyttade på den, men den lever. Har inte kommit lika långt som din, men snart. Ser gott ut med rabarberpajen.
  Intressant läsning.
  Trevlig helg!
  Marika

 5. Åh, så underbart det låter med egen glasrabarber! I Stockholm hade jag rabarber, men dom stod väldigt olämpligt och blev dessutom enorma (vi hade kraftig lerjord) så jag försökte gräva bort dom ett antal gånger – utan att lyckas. Här när vi har lätt sandjord så vil dom sig inte alls. Har försökt med tre olika sorter, ingen trivdes…..men jag kanske ska göra ett försök igen.
  Visst är det kul att få flygbilder på sin trädgård och Uffe har lovat att komma tillbaka med den när allt är uppvuxet och grönt i sommar. Men snacka om dyr ”leksak”. Tror att den kostade runt 25.000:-!!
  KRAM
  Susie

  • Charlotte skriver:

   Jag hade gjort ett försök till med rabarber, jag har själv sandjord och tycker att de ändå växer på bra ganska bra trots att jag misskött dem med gödslingen. Kram /Charlotte

 6. Meta skriver:

  Rabarber längtar jag verkligen efter, hos mig är det bara en lite rosa bula än. Har inte täckt mina. Dels är de inte bra för det är nog för mörkt nu när lilla huset står för måst hitta en ny plats till dom.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  • Charlotte skriver:

   Man blir otålig men får snällt vänta tills naturen vill. Jag såg bilder på nyskördad sparris idag på gotland och mina som inte ens har visat sig… Trevlig fortsatt helg! Kram /Charlotte

 7. Lotta skriver:

  Så roligt att läsa! Tack för att du delade med mig. Jag har täckt mina rabarber under några år och de växer enormt även efter jag skördat och avtäckt. (Kraftig fuktighetshållande lerjord). I år vågar jag tyvärr inte täcka eftersom sniglarna tycks invadera allt som de kan gömma sig under och dem vill jag definitivt inte bjuda på rabarber.
  Ha en fin helg /Lotta

  • Charlotte skriver:

   Roligt att du uppskattade mitt rabarberinlägg 😉 Skönt att höra att de växer som vanligt efter avtäckning! Trevlig fortsatt helg!

 8. Merja skriver:

  Redan!! Älskar också rabarber. Har aldrig täck för att få tidigare skörd, men det verkar inte dumt alls:) Har haft funderingar på att skaffa mig en sort till. Kul läsning förresten.
  Trevllg helg!

  • Charlotte skriver:

   Ja redan, det är jättehärligt! Roligt att du uppskattade mitt inlägg! Trevlig fortsatt helg till dig!
   /Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *