Blommig fredag – Fröer jag inte kan vara utan!

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Bellas Lantliv skriver:

  Jaaa, tomater kan jag inte leva utan. Så roligt att testa någon ny sort och sen har man sina favoriter som återkommer.

 2. Carita Nordén skriver:

  Ja jag förstår att du inte kan leva utan dina fina tomater. Dom ser helt fantastiska ut. Jag brukar också så några och det är ju så gott med egna tomater. Ha en fin helg. Carita

 3. Carina skriver:

  Ler gott för våra inlägg överlappar… Brandywine har jag haft flera år och förra året blev sorten helt underbar mot en solig och varm vägg mycket bättre än i växthus. Ska spara ditt inlägg och skriva ner fler sorter jag vill pröva.

  Sättet att göra tomatröra prövade jag och jag kan bara instämma – det är så enkelt och blir SÅÅ fantastiskt gott 🙂

  Tomatreceptet från tomatens hus – gissa om jag vill ha det. Har prövat att experimentera men är inte framme ännu. Jordgubbspajen – mmmm….

  Ha en fin helg! Carina

 4. Det är mannen som sår och gullar med tomaterna här. Men i år har jag faktiskt för första gången köpt små uppdrivna plantor av olika sorter.
  Tänkte jag ska ta hand om de 5 plantorna och det är en utmaning för jag gillar mer sånt som sköter sig själv ute i rabatterna 🙂

  Ha en bra fortsatt helg!

 5. Villroses hage skriver:

  Tomater er must! Jeg hadde også min første egne erfaring som student, og presenterte med stolthet ”verdens største” bifftomater 🙂 I år blir det 22 sorter, som får bo i drivhus, i solveggen og på terrassen.
  Finnes det noe bedre enn solvarme tomater?
  God helg!

 6. Merja skriver:

  WOW vad tomater!! Nu när jag inget växthus har har det blivit mindre tomater odlade här. Provade Ilji i fjol och har sått den även i år.
  Trevlig helg!

 7. Det mottot kan jag helt ställa upp på!
  Allt gott
  /Anette

 8. Ellinor skriver:

  Jisses så många goda receptförslag du delar med dig av! Sitter ju och blir riktigt hungrig. 🙂 Tomater är ett måste här hemma också, men min favorit är utan tvekan Gardeners Delight.
  Allt gott!

 9. Marika skriver:

  Tomater och gurka kan jag inte vara utan, är speciellt förtjust i körsbärstomater, de stora bifftomaterna lyckas jag inte med. I år blir det Chocolate cherry, Indigo Blue berry, och Sungold, och så hittade jag några speciella på trädgårdsmässan, så det blev några färdiga plantor. Dottern sår också, och så byter vi plantor, brukar bli lite för många.
  Sår ganska sent i mars, men de växer till sig.
  Ha det fint /Marika

 10. Trädgårdstid skriver:

  Nej, tomater kan man inte vara utan. I år har jag funderingar på att hitta större odlingskärl, de tioliters som jag använt ganska många år nu är lite på gränsen till för små. Hos mig blir det också Brandywine och Tiny Tim, och en 5-6 andra sorter där Sungold är favoriten!
  Kram Elin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *