Syltade gröna tomater
I år jag syltat gröna tomater för första gången, receptet kommer från grannen.
Ingredienser
1 kg tomater omogna tomater, det går bra att ha med några tomater som är lite mognare men de skall vara fasta och fina.
½ liter inläggningsättika ( 1 del vatten och 2 delar ättikssprit
4-5 hg socker
1-2 bitar hel kanel
10-12 hela kryddnejlikor
Steg för steg
- Skölj tomaterna noga, nagga dem med en nål.
- Lägg tomaterna i 1 dl ättiksprit i 1 liter vatten
- Koka lagen av alla ingredienser utom tomaterna. Skumma lagen.
- Lägg i tomaterna så att de täcks, koka dem mjuka men de skall inte gå sönder.
- Allteftersom tomaterna mjuknar tar man upp dem och lägger i torra rena burkar.
- När alla tomaterna är klara kokar man ihop lagen så att den liknar sockerlag.
- Häll den kokta lagen över tomaterna (tomaterna skall täckas). Förslut burkarna och förvara i kylskåp när de har svalnat.
Senaste kommentarer