Gurk-revansch

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Nu är dina grönsaker verkligen på gång. Grattis till gurkan. Min erfarenhet är att kalla nätter när de precis har placerats ut i växthuset kan vara ödesdigra. Mina gurkor sprutar fram nu också. Man skulle önska att de kunde skördas lite jämnare över tid.
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Förr året odlade min granne en gurkplanta som hon hade köpt på Netto för 15 kr, som också sprutade ut grukor från juni till oktober. Jag hoppas att jag kan skörda av mina gurkplantor lika länge. Trevlig vecka!

 2. Merja skriver:

  Ser härligt och friskt ut i dina odlingar!
  Jag köpte en färdig mini gurksplanta som ser ut att växa på bra. Tanken är att flytta in den i växthuset när nu den kommer upp…och alla tomat plantor som växt sig höga. Blir säkert ättre nästa år när de får börja växa där inne.
  Ha det fint!

  • Charlotte skriver:

   Just nu har vi det verkligen inte varmt. Vädret är kyligt och rejält blåsigt varje dag och imorgon utlovas åskoväder med hällregn. Planterade ut lite växter i helgen, de är inte så glada nu. Hoppas snart på varmare väder. Trevlig vecka till dig!

 3. Mycket mat på gång, ser fint ut! Min erfarenhet är att det inte så mycket handlar om tid i landen som om timing. Att så vid rätt tillfälle och få ut plantorna vid lagom storlek och rätt väder. Många gånger ett vågspel men lite kan man ju påverka. Har man sen gjort ett bra grundarbete på platsen så fixar det sig.
  Grattis till gurkrevanchen också!
  /Anette

  • Charlotte skriver:

   Jag tror att du har rätt. Förra året var mina squashplantor färdiga att sätta ut precis när det blev så kallt i juni. De hämtade sig aldrig riktigt och jag skördade bara enstaka squash förra året, det har aldrig hänt tidigare. Tillfälligheterna gör hela skillnaden, eller åtminstone väldigt stor skillnad. Trevlig vecka!

 4. Ellinor skriver:

  Så fina bilder du bjuder på. Det ser verkligen fräscht ut! Och grattis till gurkrevanschen. 🙂
  Allt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *