Gurk-revansch

Jag har fått gurk-revansch i år!Yes! I två års tid har jag försökt odla gurka med påvert resultat och nu i år äntligen. Först gurkan skördades innan midsommar.

Gurka-4108

Jag odlar samma gurksorter som förra året, Konsa och den kinesiska som jag köpte frö från Åke Truedsson när jag var på föredrag förra året.

Första gurkan jag skördade var en Konsa, men de första av Åkes kinesiska är snart skördeklara de också. Vad är då skillnaden mellan odlingen detta året och de två föregående åren?

I år odlar jag gurka i min bädd i växthuset istället för i kruka på bekostnad av mängden tomatplantor jag kan ha i växthuset.

I söndags storstädade jag i köksträdgården, rensade ogräs i gångar, tömde krukor och flyttade undan. Gjorde lite plats i en bädd och fick ner mina ‘Bleuhilde’-bönor samt  krukade om lite sommarblommar.

Idag hann jag med att ta med kameran på en runda bland mina grödor efter jobbet. Jag blir alldeles lycklig över att se att så mycket växter så bra trots den lilla tid som jag har haft att investera i köksträdgården denna vår och sommarsäsong.

Basilikan frodas under tomatplantorna.

Basilika-4104

Romansalladen som jag testade i år är otroligt fin och krispig.

Romansallad-4113

Förra helgen fick jag upp två pallkragar där jag satte förodlad squash 4 plantor ( 3 sorter).

Squash-4141

och 8 plantor majs…

Majs-4139

… de har alla blivit rejält kraftigare på bara en vecka.

Mest glad är jag för kålen, för två veckor sedan fick jag planterat ut mina grönkålsplantor och mina svarkålsplantor. De har frodats i mitt tält och peppar peppar inga tecken på larver ännu.

Kål-4117

Ha en skön vecka!

/Charlotte

You may also like...

7 Responses

 1. Nu är dina grönsaker verkligen på gång. Grattis till gurkan. Min erfarenhet är att kalla nätter när de precis har placerats ut i växthuset kan vara ödesdigra. Mina gurkor sprutar fram nu också. Man skulle önska att de kunde skördas lite jämnare över tid.
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Förr året odlade min granne en gurkplanta som hon hade köpt på Netto för 15 kr, som också sprutade ut grukor från juni till oktober. Jag hoppas att jag kan skörda av mina gurkplantor lika länge. Trevlig vecka!

 2. Merja skriver:

  Ser härligt och friskt ut i dina odlingar!
  Jag köpte en färdig mini gurksplanta som ser ut att växa på bra. Tanken är att flytta in den i växthuset när nu den kommer upp…och alla tomat plantor som växt sig höga. Blir säkert ättre nästa år när de får börja växa där inne.
  Ha det fint!

  • Charlotte skriver:

   Just nu har vi det verkligen inte varmt. Vädret är kyligt och rejält blåsigt varje dag och imorgon utlovas åskoväder med hällregn. Planterade ut lite växter i helgen, de är inte så glada nu. Hoppas snart på varmare väder. Trevlig vecka till dig!

 3. Mycket mat på gång, ser fint ut! Min erfarenhet är att det inte så mycket handlar om tid i landen som om timing. Att så vid rätt tillfälle och få ut plantorna vid lagom storlek och rätt väder. Många gånger ett vågspel men lite kan man ju påverka. Har man sen gjort ett bra grundarbete på platsen så fixar det sig.
  Grattis till gurkrevanchen också!
  /Anette

  • Charlotte skriver:

   Jag tror att du har rätt. Förra året var mina squashplantor färdiga att sätta ut precis när det blev så kallt i juni. De hämtade sig aldrig riktigt och jag skördade bara enstaka squash förra året, det har aldrig hänt tidigare. Tillfälligheterna gör hela skillnaden, eller åtminstone väldigt stor skillnad. Trevlig vecka!

 4. Ellinor skriver:

  Så fina bilder du bjuder på. Det ser verkligen fräscht ut! Och grattis till gurkrevanschen. :-)
  Allt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *