Blommig fredag – 2017

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Carina skriver:

  Fin återblick och spännande tankar och projekt på gång. Visst är det skönt att se tillbaks och summera allt som blivit gjort. Det kanske vi borde göra oftare 🙂

  Gott Nytt År! från Carina

 2. Villroses hage skriver:

  Ingen mangel på planer og prosjekter hos deg! Noe av gleden med å ha hage, er jo å se muligheter og prøve ideer.

  Godt nyttår!

 3. Kristinas oas skriver:

  Heja heja! Här hände det saker 2016 och du verkar inte bli sysslolös nästa år heller. 😉 Jag tycker du gjorde helt rätt som bytte till bok i rundeln, mycket snyggare året om. Och själva rundeln har jag berömt förut (tror jag), men den är så fin!
  Lycka till med planerna för 2017, ser fram emot att följa dem. 🙂
  Kram Kristina

 4. Marika skriver:

  Många fina projekt under 2016, och fina planer för 2017.
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
  /Marika

 5. Full fart hos dig. Rundel blev fin. Ska bli kul att följa dina kommande projekt också.
  God fortsättning
  /Anette

 6. Helene skriver:

  Hej Charlotte! Så kanonfin din gatstensrundel är! Hur har du gjort får att få den så jämn och fin?
  Hur djupt grävde du ut? Hur mycket stenmjöl använd du? Ungefär hur mycket gatsten? Värsta proffsresultat? Skiss/ritning? Padda eller manuellt arbete? Mått??Berätta gärna!
  Mvh/Helene

 7. Charlotte skriver:

  Hej Helene

  Tack!

  1. Jag började med att mäta ut platsen genom att sätta en kraftig pinne i centrum och sedan trä om 2 m lina som sedan fästes i ytterligare en pinne som jag sedan använder för att skrapa bort gräset i en cirkel. Min rundel är 4 m i diameter.

  2. Sedan började jag att gräva ur gräs och jord.

  Jag grävde ut så att jag fick plats med följande, ca 8 cm makadam, ca 4-5 cm sättsand och 10 cm för själva stenen.

  3. När jorden är utgrävd jämnar jag till nivåerna i rundeln och sedan på med markduk och lagret med makadam. Fram till hit gjorde jag själv, sedan avstannade projektet över vintern. Detta gjorde att makadamen ”sätter sig själv”.

  4. För själva läggningen av stenen hyrde jag in stenläggare. Det tog 2 stenläggarna knappt två dagar att färdigställa rundeln. De paddade sättsanden helt säkert men jag minns inte om de även paddade makadamen som jag hade lagt drygt ett halvår tidigare.

  Hmm, svårt att säga antal sten som användes men araen av cirkeln är 12,5 kvm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *