Blommig fredag – Min vårfavorit

Du gillar kanske också...

20 svar

 1. Anni skriver:

  Jamen visst är träden viktiga! Basen för allt det andra. Väggarna. Formen. Du har många exempel där som finns även hos mig. Ett bra inlägg!

 2. Så många vackra träd du har. Kul att läsa om dem alla. Jag skulle gärna byta ut våra tre plommonträd mot andra spännande träd. Men det kommer ju aldrig bli av:)
  Ha det gott
  Kram Maria

  • Charlotte skriver:

   Roligt att du tyckte att mitt träd-inlägg var kul att läsa! Det är väl så att man alltid önskar det man inte har 😉 Jag drömmer också om träd som jag inser inte får plats hos mig. Kram och ha en riktigt skön fredagskväll!

 3. Kitty skriver:

  Wow så många vackra träd och buskar som finns hos dig. Och du har så rätt, vad vore trädgården utan all den andra grönskan som bas.
  Trollhasseln din är jättevacker! Vilken fin form den har!
  Tack för den gröna inspirationen!
  /Kitty

 4. Gunborg skriver:

  Så många vackra träd du har i din trädgård.Måste vara stor då du har plats med så många.Väldigt vackert.
  Trevlig helg.

  • Charlotte skriver:

   Trädgården är inte liten även om jag tycker att den känns mindre och mindre för varje år som går. Den är 1260 kvm. Trevlig söndag imorgon!

 5. Anette skriver:

  Ok, jag imponeras och inspireras av Alla dina fina träd. Har flera av dem, en kopparlönn ser ut som om den inte vill leva längre.
  Trevlig helg!
  Anette

  • Charlotte skriver:

   Så tråkigt med din kopparlönn! Jag har bara haft min ett år, peppar peppar ser det bra ut hittills. Roligt att få möjlighet att inspirera! Trevlig trädgårdssöndag!

 6. Studio Livskraft skriver:

  Klart man ska ha träd i en trädgård, även om vi nu högg ner vår lilla skog med allt för höga tallar och granar tidigt i våras…
  I vår TRÄDgård har vi gott om gullregn, en alm som klarat sig från almsjukan, blodbok, kastanj och salix fragilis bullata, bl a 🙂

  Glad pingst! /Birgitta och Petri

  • Charlotte skriver:

   Så härligt med träd! Härligt att er alm klarat sig från almsjukan! Våra grannar hade en alm men de tvingades ta bort den, det var verkligen synd! Trevlig trädgårdssöndag!

 7. Carina skriver:

  Utan träden ingen trädgård, inget tak – så de är helt omöjliga att vara utan. Fina sorter som du lyfter fram. Blir nyfiken på att spaljera platan. Det är ett träd jag vill ha efter att jag såg det i Kina. Stammarna, barken var så vacker.

  Ha det gott! Carina

  • Charlotte skriver:

   Ja, visst har platanen fin stam, under sensommaren skall jag toppbeskära den och endast lämna kvar de grenar som skall spaljeas, det skall bli spännande. Trevlig trädgårdssöndag!

 8. Villroses hage skriver:

  Lysegrønne trær er jo selve våren!
  God helg!

  • Charlotte skriver:

   Ja, instämmer! Så härligt precis i början när bladen nästan är genomskinliga. Trevlig trädgårdssöndag till dig!

 9. Marika skriver:

  Planterade träd när vi byggde för en massa år sedan. Fanns inget på tomten. De är vackra och fåglarna trivs. Tänkte nog inte att de skulle bli så stora som de blev, men vill inte vara utan dem. Du har många fina.
  Ha en trevlig helg /Marika

  • Charlotte skriver:

   Jag har oturen (eller kanske fördelen) att ha riktigt eländig mager sandjord i trädgården. Jag får jobba som tusan med jorden i min köksträdgård men å andra sidan så växter inte träden ifrån mig. Trevlig trädgårssöndag!

 10. Martas rike skriver:

  Hade jag haft tid hade även mitt inlägg handlat om alla underbara, nyutslagna träd och buskar som jag skattar lika högt som du. Utan träd ingen trädgård. Och buskar bär upp vilken perennrabatt som helst. Min nya passion är formklippning, inte så mycket för att tukta utan för att begränsa storlek och kunna ha många.
  Ditt inlägg förgyllde min ensamma lunch!
  Nu ut ingen, det finns att göra.
  Hälsar
  Marta

  • Charlotte skriver:

   Så kul med formklippning, jag har bara några buxbomsklot men är på gång med ligusterklot. Sedan tänkte även köpa en katsura till hösten som skall formklippas, måste bara planera var jag skall ha den först. Så roligt att du uppskattade mitt inlägg! Önskar dig en trevlig trädgårdssöndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *