Månadens bild

Hostor (1 of 1)

Idag bjuder jag på vissnande hostor i ett stadie som jag tycker är mycket vackert. Vissa blad har kvar sin härliga gröna färg och spänst medans andra blad är så tunna att man kan se rakt igenom dem. Nu är det slut på prakten för denna säsong (med några få undantag) och förfallet kommer att fortgå hela månaden. Växterna träder in i sin vintervila och detsamma gör jag, ja ja, än finns det att göra i trädgården. Men tempot är lugnare och fokuset på trädgården mattas av något. Husets insida, gravt åsidosatt under växtsäsongen, gör sig påmint och det känns faktiskt kul att fundera på storröjning och storstädning.

Med ovan sagt får jag se om jag hinner gräva ner lite lökar i helgen.

Fler månadsbilder hittar du här.

/Charlotte

You may also like...

6 Responses

 1. Studio Livskraft skriver:

  Förfallet i våra trädgårdar är ett faktum. Skönt att kunna fokusera på annat, även om städa och röja inte står så högt i kurs, men visst behövs det efter att ha prioriterat annat under trädgårdssäsongen.

  Ha en fin helg, med lökar och ev sopkvasten 😉
  /Birgitta

 2. Ja, årscykeln är ju extremt tydlig på våra breddgrader. Jag kan tycka att det är skönt nu att få ta en paus och titta på förfallet.
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Det tycker jag också, tror faktiskt inte att jag hade orkat om jag inte fått en naturlig paus. Ha en skön helg! /Charlotte

 3. Villroses hage skriver:

  Hosta går gjennom noen vakre stadier før de faller helt sammen, som de fleste av mine har gjort…
  God helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *