Blommig fredag – Månadens bild!

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Anita skriver:

  Så tråkigt med din magnolia. Bilderna från dess storhetstid är så vackra. Men som du säger, det blir också början på något nytt.

  Önskar dig en skön helg!
  /Anita

 2. Marika skriver:

  En fin Magnolia, och tråkigt att den inte mår bra. Har en sedan några år tillbaka, mitt första försök med magnolia. Är så glad att den klarat några vintrar. Helt fantastisk lönn.
  Trevlig helg /Marika

  • Charlotte skriver:

   Jag älskar magnolior, knopparna och blommorna är helt underbara och det är förmodligen därför jag haft så svårt att göra slag i saken att ta bort den. Trevlig helg! /Charlotte

 3. Anette skriver:

  Svamp är min första tanke. Eländigt när det blir så. Knopparna ser ju så fina ut. Härlig lönn!
  Trevlig helg!
  Anette

 4. Anni skriver:

  Åh, så tråkigt! Jag antar att du letat råd för att kunna rädda den. Det är så fantastiskt när den blommar på våren med sina skyar av stjärnor.

  • Charlotte skriver:

   Jag har sökt på internet men faktiskt inte alls hittat bilder med samma fläckar. Jag får kanske göra ett sista försök innan jag gör slag i saken.

 5. Merja skriver:

  Visst är det tråkigt när något så vackert drabbas så hårt. ..Undrar just vad det blir i stället:)
  Japanska lönnen ser fantastisk ut!!
  Trevlig helg!

  • Charlotte skriver:

   Ja lönnen har verkligen blivit en fantastisk tillgång året runt. På tusen trädgårdar var jag in en trädgård hos en japansk lönn-samlare, det var kul. Jag insåg att jag skulle kunna ha betydligt fler än de tre jag har idag 😉 Trevlig helg!

 6. Villroses hage skriver:

  Vakkert bilde!
  Stakkars den, da!

 7. Carina skriver:

  Fläckarna ser inte så konstiga ut, bilden liknar sånt jag ofta ser tänker jag. Men det verkar ju vara ett jordproblem. Om du finns på FB så finns en magnoliagrupp där med de duktigaste odlarna du hittar i skandinavien. Fråga där om du kan.

  Lycka till! Carina

 8. Trädgårdstid skriver:

  Tråkigt när något måste ”pensioneras” i förtid, men rätt att ta beslutet när det inte finns något hopp. Hoppas att du hittar någon bra ersättare!
  Kram Elin

 9. Veronica skriver:

  Synd på en sån vacker magnolia att gå till de sälla…. Jag skulle inte ha kastat den utan testat att krukodla den istället och försöka ta reda på vad som saknas för att den ska må bra och sedan kanske planterat om den på nytt ställe!
  Och vilken vacker bild på knopparna 🙂

  //Veronica

 10. Kristinas oas skriver:

  Snälla, innan du river upp magnolian så be någon från en bra plantskola komma på hembesök och ge dig råd om trädet. En del träd har fläckar utan att det är fel på dem för den sakens skull. Hur mycket torv eller lövmull har din magnolia fått de sista åren?
  Hoppas du hittar en lösning och kan rädda trädet.
  Kram Kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *