Blommig fredag – Drömmar om rosa

Du gillar kanske också...

10 svar

 1. Almbacken skriver:

  Har du funderat på liten flocknäva? Sorten ‘Biokovo’ ska vara tåla torka bra dessutom. Riktigt söt!

  Vilken vresros har du satt? Vissa sorter sprider sig som sjutton. En som inte sprider sig och som är gudomligt vacker är ‘Louise Bugnet’. Doften är dessutom ljuvlig!

  Kram o trevlig helg!
  Maria

  • Charlotte skriver:

   Precis när jag förra hösten hade bestämt mig för att jag antigen skulle testa med vresrosor eller rosa ölandstok så sprang jag förbi Bauhaus som reade ut sina vresrosor för 10 kr/st och då kunde jag inte låta bli att köpa 😉 Så det är förmodligen en sort som sprider sig, men min tanke är att roserna skall få sprida sig fram till björken, men det är klart i sidled måste jag se upp.

   Tack för tipset med näva, jag älskar nävor och i samma rabatt men en bit ifrån planterade jag förra året trädgårdsnävan Geranium Dreamland, supersöt! ‘Biokova’ skall jag definitivt kolla upp.

   Kram och trevlig helg till dig också!

 2. Dvergslirekne er en markdekker med rosa blomster. Jeg vet ikke hvor tørketålende den er.

  • Charlotte skriver:

   Tack för tipset, den är så fin! Men, jag tror tyvärr inte att den inte är så torktålig enl. beskrivningar, så synd! Trevlig sönda! /Charlotte

 3. Det blir fint det här! Ja, och det handlar ju alltid om att plantera utifrån Platsens förutsättningar. Här verkar det vara rejält torrt när t o m daggkåporna klagar, oj! Instämmer i föregående, har en liten flocknäva Geranium cantabrigiense ‘ St Ola’ som är lågväxande och har här samsats fint under/med rosenbuskar. Blomfärgen är nästan vit, kanske ljust ljust rosa. Här i zon 1 vintergrön.
  Glad Valborg!
  önskar
  /Katarina

  • Charlotte skriver:

   ‘St Ola’ ser jättefin ut den med. Jag får definitivt testa med en flocknäva för att se om den kan klara sig tillsammans med björken. Tack för tipset Katarina och hoppas att du hade en trevlig Valborg! /Charlotte

 4. Birgitta skriver:

  Här har grannens björk tagit död på ett flertal klätterrosor för mig men vresrosor har jag inte provat. Hoppas de kommer att trivas under björken hos dig.
  /Birgitta

 5. Anni skriver:

  Det där vill jag se bilder på senare under säsongen, hoppas att det fungerar som du vill! Och så tycker jag att det låter riktigt bra med näva till. Skuggrönan är tålig, men inte rosa …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *