Blommig fredag – Ja, vad skall man säga?

Du gillar kanske också...

20 svar

 1. Carina skriver:

  Härlig känsla när det spirar i krukorna, kanske allra mest när perenner gör det 🙂 Roligt att du blivit biten. Visst är det bra sätt att få många men också kul att ibland dyker den där lite annorlunda, den speciella upp.

  Ha det gott! Carina

  • Charlotte skriver:

   Ja, det är roligt att så perenner, som jag skrev sådde jag spikklubbestarr. Oj, vad dessa plantor förökat sig, idag har jag rensat i en rabatt och jag vet inte hur många plantor jag rensade bort, de är rena ogräset 😉 Trevlig fortsatt helg!

 2. Gunborg skriver:

  Roligt det där att så sina perenner.Har sått mycket genom åren min i år blev det inte en ända en.Sådde för mycket ett par år så jag fick lite ångest när alla skulle omskolas och få plats att växa till sig.
  Trevlig helg.

  • Charlotte skriver:

   Ja, det är så lätt att börja så och sedan när man skall skola om plantorna så har man ingen plats, jag känner igen det. Trevlig fortsatt helg!

 3. Marika skriver:

  Intressant med plastdunkarna. Låter så enkelt.
  Trevlig helg /Marika

 4. Merja skriver:

  Gillar också att testa mig fram att odla perenner. Nu är det andra året jag har vinterodlat. Än ser det ganska tomt ut i lådorna, men rätt vad det är så…sådde bland annat olika verbena och lönnar.
  Ha det gott!

  • Charlotte skriver:

   Jag vintersådde också verbena förra året, det gick bra men de blommade ganska sent. Jag tittade till mina sådder idag och många har kommit upp men i några av dunkarna är där precis ingenting ännu. Trevlig fortsatt helg!

 5. Jannicke skriver:

  Så utrolig mange perennner du har sådd. Imponerende. Kul ide med å så i plastdunker. Det var nytt for meg.
  God helg.
  Jannicke

  • Charlotte skriver:

   Det funkar jättebra med platstdunkarna och de håller bra, blir inte sköra och går sönder lika lätt som de genomskinliga plastlådorna. De blir som ett minidrivhus i dunken. Trevlig forsatt helg till dig!

 6. Villroses hage skriver:

  Heuchera ‘Palace purple’ var min første såsuksess med stauder (perenner). Veldig spennende og morsomt å så! Plastdunker har jeg riktignok aldri prøvd, men overvintrer det meste i potter ute.

 7. Anette skriver:

  Har också sått perenner och annat i många år. Det är väldigt svårt att sluta trots att det blir fullt.
  Trevlig helg!
  Anette

 8. Vilka fina och löftesrika sådder! Ja, och visst är det lätt att det blir tätt tätt tätt, de små fröna ser ju så ynkliga ut. Det är magiskt att något så litet kan rymma så mycket växtkraft. Spännande med vintersådd i dunkarna…
  Allt gott!
  /Katarina

  • Charlotte skriver:

   Magiskt är rätta ordet, det är otroligt när man tänker att alla stora träd som också börjar med ett litet frö. Allt gott till dig också!

 9. Marit skriver:

  Så mye flott du har sådd! Det er veldig gøy å så sine egne stauder, og ikke minst se de vokse seg store! 🙂

 10. Barfota i mossan skriver:

  Bra sätt att spara pengar på. jag har också frösått några perenner men det är ju ganska tålamodskrävande… men den som väntar på något gott 🙂 Smart med plastdunkarna, vart hittar du dem? Kram Katarina

 11. Charlotte skriver:

  Hej Katarina

  Jag köpte mina plastdunkar på Biltema, de hade bäst pris för den mängden dunkar jag behövde.Men, jag fick allt lite menande blickar när jag gick in och köpte 25 dunkar på en gång:-) I år är det andra året jag använder samma dunka, jag kan inte se att de har åldrats, så jag skall nog kunna använda dem ytterligare år. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *