Oktober en månad med färg

Collage 2017 700 700okt

Oktober är ett fyrverkeri av färger i min trägård, både från de sista blommorna och från höstens alla färger. Inledningen är sprakande röd för att sedan övergå i gult. Även om det inte direkt syns på bilderna så var oktober i år väldigt grå och mycket blöt.

Nya planteirngen (1 of 1)

Under oktober hann jag också med att slutföra min nya plantering, den ser inte mycket ut för världen nu när den är nyplanterad men jag tror att det blir fint till våren. Själva planteringen består av fyra delar. Solsidan som har sol hela dagen, här har jag bland annat planterat en lavendelhäck och havtorn ”Hikul” som skall formklippas. Bredvid solsidan har jag planterat ett parti med formklippt. Den största delen i nya planteringen består av en sensommarplantering och i bortersta kanten avslutas planteringen med en rhododendron och en trollhassel.

Nu kommer november och det är dags att sätta fart med de allra sista vinterförberedelserna. Jag tyckte att jag inte hade så mycket kvar men när man skriver upp allt på en lista så är det tyvärr en hel del kvar att göra innan säsongen är slut.

/Charlotte

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *