Blommig fredag – Kan det bli bättre?

Förra veckan åkte jag till London och för precis en vecka sedan gick jag på Chelsea flower show, kan det bli bättre i trädgårdssammanhang? Nej, inte om ni frågar mig. Chelsea flower show-besök är något av det roligaste man kan göra om man är intresserad av trädgård.

Jag är helt säker på att Ishihara Kazuyuki’s håller med mig. eftersom han i år designade sin tolfte trädgård till Chelsea flower show. Årets trädgård heter ‘Gosho No Niwa’ och är inspirerad av de japanska kejsarnas palats i Kyoto.

Isahara helbild-1830

Ishiharas trädgårdar är fullspäckade med växter och detaljer och varje kvadratcentimeter fyller sin funktion. Detta gör han utan att trädgården på något sätt känns överarbetad, Ishihara levererar perfektion med 100 % känsla. Att titta på en Ishihara trädgård är meditativt, man kan stå länge och betrakta de olika detaljerna, man kan flytta sig några meter åt sidan och upptäcka att man då har en annan vy med något som var dolt bara några meter i sidled.

Isahara

Det finns mycket att lära från en Ishihara trädgård, hur han bygger upp sin design med golv, väggar och tak. Hur han alltid använder sig av olika nivåer i sina trädgårdar, designtricks som kan appliceras i alla trädgårdar och inte enbart i hans japanska utställningsträdgårdar.

Men Chelsea flower show är inte bara utställningsträdgårdar, det är lika mycket växt-mecka. Jag lovar, här finns en växt för alla smaker vare sig man gillar kallor, kakutsar, hostor,  lönnar…

Kannor-2381Kaktusar-2366

Hosta-2461Japansk lönn-2372

… eller kanske bara färg

Färg2-2447

Fler tolkningar av veckans tema hittar du här.

Trevlig helg!

/Charlotte

You may also like...

5 Responses

 1. Hélena skriver:

  Åh, Chelsea! Var där för alldeles för många år sen måste planera in en ny resa!
  Ha en härlig helg!
  Kram Hélena

 2. Luna Ek skriver:

  Mmm, håller med om att japanska trädgårdar har mycket att ta efter. Att besöka Japan är ett måste enl. mig. Nu har väl Ishihara fått anpassa sig lite efter CFS, iallafall av de utställningar jag sett av honom i London.
  tack för titten/ Luna

 3. Anni skriver:

  Ja tänk, sist jag var där sa jag ”aldrig mer” till mig själv, för jag var less på allt folk och trängsel. Nu sitter jag här och suktar när jag ser dina foton. Den där turkosblå kuben ser ut att vara i min smak!

 4. Villroses hage skriver:

  Spennende! Kanskje dit en gang…

 5. Marika skriver:

  Åker gärna dit igen, finns något för varje smak.
  Trevlig helg /Marika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *