Blommig fredag – Trädgårdsminne

Du gillar kanske också...

12 svar

 1. Anni skriver:

  Vilken skatt du fann i en bok som vid första anblicken ser så oansenlig ut. Jag blev tvungen att googla och finner mycket material om Emma som jag ska läsa in mig på. Min första reaktion var dock på författarens namn eftersom jag är så förtjust i hennes lillasyster Toruns silverkonst. Tack för att du väckte min nyfikenhet med ditt inlägg!
  Önskar dig en skön helg.

  • Charlotte skriver:

   Så roligt att jag fick väcka din nyfikenhet! Jag har haft en underbar helg med härlig fotoutflykt i lördags och trädgårdsfix idag, underbart. Nu är jag laddad för en ny vecka. Hoppas din helg också varit bra! /Charlotte

 2. Anita skriver:

  Vilken härlig läsning och vilken härlig skatt du hittade. Och visst har jag hört talas om Emma Lundberg. Visst är det väl fantastiskt att kunna inspireras på det sättet. Och att du även har Emmas trädgårdstankar som grund för dina egna. Så roligt att se.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  • Charlotte skriver:

   Tack, roligt att du tyckte om mitt inlägg!Jag inser mer och mer hur tidlöst det här med trädgård är, samma känslor, samma problemställningar, samma energi trots nästan 100 år emellan Emmas trädgårdsanläggning av Lidingöträdgården och min egen.Ha en skön vecka! /Charlotte

 3. Sylvia skriver:

  Vilket fynd du gjorde, grattis 🙂
  Inspiration kan man aldrig få för mycket av, eller?
  Ha det bäst!

 4. Marika skriver:

  Gräv och du skall finna en skatt, verkar som du gjorde precis det, när du hittade boken.
  Trevlig helg /Marika

 5. Kristinas oas skriver:

  Sådana fynd är helt underbara! Och vilket citat! Kan bara instämma. Har hört om Emma även om det var några år sedan. Restaurerade man inte en trädgård av henne någonstans?
  Bättre sällskap i din trädgård kunde du knappast ha haft. 🙂
  Kram Kristina

  • Charlotte skriver:

   Man gjorde en Emma Lundberg-trädgård på Millesgården i Stockholm i slutet på 90-talet, kanske är det den du menar? Citatet, ja helt underbart. Trevlig vecka! Kram/Charlotte

 6. Veronica skriver:

  Sånt finstämt inlägg om Emma.
  Självklart var det en skatt du fann 🙂

  Häftigt att en sån gammal bok ännu är aktuell så att man kan skapa sin trädgård efter inspirationen.

  Ha det gott!

  //Veronica

  • Charlotte skriver:

   Tack Veronica. Ja, jag är mycket rädd om min bok och det är roligt att ta fram den lite då och då och läsa i den och minnas den härliga dagen då jag fyndade den. Trevlig vecka! /Charlotte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *