Blommig fredag – Månadens bild

Du gillar kanske också...

22 svar

 1. Oj, oj, oj, vilken blomning hos dig! Snödroppar vid husgrunden och en rugge vintergäck här som jag går små extra vändor för att njuta av. Det är vid denna tiden jag önskar mig 20 mil längre söderut.
  Kommer ju att bli en hel del som spirar på hyllorna hos dig trots begränsat utrymme.
  Allt gott
  /Anette

  • Charlotte skriver:

   Tanken är att allt skall bli kvar i växhuset tills utplantering. Skall bli spännande att se när det börjar spira och hoppas då att den inte kommer någon rejäl köldknäpp efter för då är det kanske kört. Skön helg! /Charlotte

 2. Carina skriver:

  Rolig läsning om kålplantorna. Tidigare har jag förgrott de inne under ljus men ute i växthuset borde gå lika bra. Stöttar du småplantorna med en frostvakt?

  Vintergäck och snödroppar är riktiga gladpiller så här års 🙂

  Ha en fin helg! Carina

  • Charlotte skriver:

   Jag började med vintersådd av grönsaker förra året och sådde då den 21 februari. Jag hade ingen värme alls i växthuset trots att det var kring nollan lite då och då. Jag hoppas på samma tur i år. Blir det många minusgrader och fröna har grott och bildat plantor då är det risk att allt fryser.

   Om man bort längre norrut där det är kallare så kan man fortfarande vinterså i växthuset, men man skall vänta med att fukta och vattna sådden förrän risken för riktigt långa temperaturer är över.

   Skön helg! /Charlotte

 3. Gunsan skriver:

  Oj det var inte dåligt vilken mängd grönsaker du har sått.Hoppas allt gror som det ska så du får mycket gott att äta i sommar.
  Trevlig helg.

 4. Marit skriver:

  Så vakre vårblomster!

  God helg!

 5. Hej!
  Vad härligt det låter att ha kommit igång med så många sådder. Har själv provat att vinterså perenner för första gången och är väldigt nyfiken på hur det kommer att gå. Spännande att hör att du även vintersår grönsaker. Härliga vårbilder. Vi har också fått snö. Förhoppningsvis smälter den snart och vi kan få vår igen.
  Önskar dig en fin helg!
  Anna-Karin

  • Charlotte skriver:

   Det har töat hela dagen och mycker har smält bort men forfarande en del kvar och nu fryser det över natten igen. Men innan helgen är slut tror jag att det kommer att ha smält bort, allt det där vita. Skön helg! /Charlotte

 6. Anni skriver:

  Ojojoj, nu kliar det i mina fingrar, jag har inte sått något än eftersom jag har så mycket bladlöss på min veranda. Kanske att jag ska prova att göra som du gör och så i växthuset …
  Tror bestämt att maken får köpa hem jord till mig idag!
  Trevlig helg!

 7. Villroses hage skriver:

  Flott og inspirerende månedsbilde!
  God helg!

 8. Svårt begränsa sig med fröerna, man vill ju så gärna. Fin och hoppfull bild med alla fröpottor. Krokusen är uppe och blommar här också.
  //Helene

  • Charlotte skriver:

   Det är en så härlig tid som kommer nu med våren och all blomning, det blir bättre och bättre för varje år tycker jag. Skön helg! /Charlotte

 9. Veronica skriver:

  Aha… så du har sått grönkål oxå? Hmm.. Bra att veta! 😉 Det är ju tack vare dig som jag började kall/vinterså sommarblommor förra året. Nu har jag utökat det till flera grönsaker. Men inte grönkålen. Då vet jag vad jag ska göra imorgon!

  Ha en fin fredag!

  • Charlotte skriver:

   Kålen tyckte jag blev extra bra som vintersådd, eftersom den startade så tidigt så hade jag rejäla stora plantor att plantera ut och de stod emot angrepp mycket bättre än mina planter förr-förra året. Jag väljer att tro att det är pga att jag vintersådde 😉 Skön helg! /Charlotte

 10. Veronica skriver:

  Jag vintersår oxå det mesta. Men jag kan ju inte låta bli att så som vanligt oxå så det blir många små plantor till sist att ta hand om.
  Men nu vill jag bara ha vår och att tjälen släpper så man kan börja rensa och njuta trädgård!

  //Veronica Sanda Cottage

 11. Marika skriver:

  Har inte börjat riktigt än, står några plastbackar ute i snön. Tomater och gurka får vänta ett tag till, har ingen bra plats att ha allt på. Ser alldeles underbart med dina sådder.
  Trevlig helg /Marika

 12. Anita skriver:

  Vilket intressant inlägg! Jag har för första året prövat att vinterså morot, ruccola och dill i pallkragar (har inget växthus). Jag sådde dom redan den 8 december när jorden hade frusit och om någon månad ska jag lägga på drivbänkar för att försöka få igång sådderna. Får se hur det går. Det är första gången jag prövar. Men det där med att vinterså svartkål lät intressant. Jag planerar att odla det i år.

  Ha en skön söndag!
  /Anita

 13. Kristinas oas skriver:

  Spännande med dina sådder! Har inte kommit igång ännu, för mig är det först i början av mars det är någon idé att börja när inomhusplatsen är begränsad. Och i växthuset står det ju fullt med vårlökar i krukor… Hmm. Kanske kan lösa det på något sätt.
  Kram Kristina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *